Строителни Материали

Всички строителни материали от които се нуждаете.

 

Врати

Огромно разнообразие от входни и интериорни врати.

PIGMENT MIX PDF Печат Е-поща

Предназначение
Универсалният течен пигментен концентрат Пигмент MIX е предназначен за оцветяване на готови търговски бои и лакове. Употребява се предимно за багрене на водноразтворими акрилни, емулсионни, латексови и постни бои. Старателно комбинираният състав на Пигмент MIX предлага също възможността за багрене на някои разтворителни алкидни, грундови, нитроцелулозни и хлорнокаучукови бои.
Колористика
Пигмент MIX се произвежда в 25 цвята:
лимоновожълто, жълто, слънчевожълто, пясъчножълто, прасковено, оранжево, карамелено, коралово, златисторозово, червено R, червено, виолетово, сапфирено-синьо, бледосиньо, тюркоазно-синьо, зелено, зелено G, бледозелено, маслинено, златистокафяво, кафяво, бежово, тъмнокафяво, черно и титаново бяло. Понеже пигментите MIX превъзходно се смесват помежду си, на практика съществува възможността да се получат неограничени количества от цветове и оттенъци. Това дава възможност за създаването на собствена колористика.

Оптимално избраната формула на концентрата Пигмент MIX осигурява отличното му смесване с боята. Достатъчно е да прибавим Пигмент MIX към боята и старателно
да разбъркаме ръчно или механично. По време на разбъркването трябва да се избягва прекаленото пенене на боята, което влошава апликационните й качества. Препоръчва се прибавянето към боята максимално на 10 % концентрат. При използуването на разтворителни бои се препоръчва извършването на проби на багренето с цел да се избегнат неточности.
Химическа характеристика
Пигмент MIX представлява водно-гликолна суспензия на пигмента с добавени диспергиращо-навлажняващи вещества и регулатори на вискозитета. Характерно за него е оптималното ниво на раздробяване на частиците на пигмента. Това осигурява висока чистота на оттенъка и максимална интензивност на багренето. Приложените помощни средства осигуряват отличното смесване на Пигмент MIX със всяка една боя. Пигментите MIX не съдържат тежки метали, летливи разтворители и етиленгликол.
Пигментите MIX не съдържат свързващи вещества (смоли). Затова те трябва да се добавят към боите или лаковете. Възможна е също и директна апликация напр. обагряне на сурова дървесина. В този случай обагреното изделие трябва да бъде допълнително защитено със слой от безцветен лак.
В случай на багрене на разтворителни бели бои могат да се получат единствено пастелни светли оттенъци (бяла грундова боя + пигмент с черен цвят няма да ни дадат черен, а само тъмносив оттенък при максимална доза пигмент 10 %). Причината за това явление се крие в много голямото съдържание на титанов двуокис в този вид бои. За боядисване с тъмни оттенъци препоръчваме употребата на готови цветни грундови бои или тяхното допълнително багрене с Пигменти MIX с цел поправяне на

Складиране
Препоръчва се съхраняването на Пигмент MIX при температура над 0°C, въпреки че абсолютното замразяване на продукта не води до влошаването на качествата му. Разслояването на продукта не влошава качествата му. Пигментът, след като бъде старателно разбъркан, представлява напълно качествено изделие.
Бутилка с обем 80 ml със закачалка. Общата опаковка съдържа 25 бутилки.

Изложбени поставки
Тясна поставка с размери : височина 85,5 см, широчина 37 см, на който може да се поставят 175 бутилки с пигмент MIX. Широка поставка с размери : височина 60,5 см, широчина 71 см, на който може да се поставят 210 бутилки с пигмент MIX. Поставките се предоставят безплатно.

Мостри на цветове
Основен инструмент подпомагащ продажбата на Пигмент Mix са мострите на цветове, с помощта на които може да се избере цвета и да се определят пропорциите на пигмента прибавян към боята. Всички шаблони са изработени с помощта на акрилна емулсионна боя. Имат следните размери: A4, A2 висящи и ветрила. Мострите на цветове предоставяме на нашите клиенти безплатно.

 


За повече информация и цени се обръщайте към търговските ни отдели в София на тел.: 02/ 489 46 46, 0886 193 748

 
Шумоизолация

За контакти

Представителни магазини:

Адрес: София 1220, "Военна рампа",
бул.”Илиенци” № 42 /стар12А/ ет.4, офис 406, 410
Телефон: 0888 69 69 75;
0887 59 81 24; 0889 439 816
Имейл: office@bulaketrade.com